background

Новини

Хроника на проект „Изграждане на практически компетенции в органичното земеделие“, гр. Сарагоса, Испания

 

Отбелязваме 24 май

Отбелязваме 24 май -  Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Поздравления от името на ПГСС "Ангел Кънчев", поднесени от Десислава Данаилова Йорданова, ученичка в 11 клас

Русенски университет "Ангел Кънчев"

Уникална възможност да станете студент на РУ "Ангел Кънчев" само с един клик

Вижте повече информация тук

Прочети още: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Нов Проект По Програма "Еразъм+"

За втора поредна година 20 ученици от ПГСС "Ангел Кънчев" ще посетят Испания по Проект „Усвояване на добрите практики на екологичното земеделие в Андалусия“, финансиран по линия на Програма “Еразъм +“

Вижте повече за проекта

Учениците от ПГСС "Ангел Кънчев" представиха успешно реализирани проекти и нов, в който ще участват през 2020 година

Учениците от ПГСС "Ангел Кънчев" представиха успешно реализирани проекти и нов, в който ще участват през 2020 година.

На 11.12.2019 г. в Камерна зала - Доходно здание Професионална гимназия по селско стопанство “Ангел Кънчев” организира събитие, на което представи отчет за успешно реализиран проект в гр. Сарагоса (Испания) по Програма Еразъм+ "Изграждане на практически компетенции в органичното земеделие", в който взеха участие 20 ученици.

През 2020 години предстои още 20 ученици да проведат практика в Испания по Проект “Усвояване на добрите практики на екологичното земеделие в Андалусия” по Програма Еразъм+.

Гимназията се гордее и със спечелването на проект по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", Модул "Модернизиране на системата на професионалното образование", Дейност 1 "Модернизиране на материално-техническата база", чрез който бяха закупени трактор и сеялка за точна сеитба. Договорени са перфектни условия с водещи земеделски кооперации и производители за практически занимания.

ПГСС "Ангел Кънчев" е исторически предопределена да е в крак със съвременните методи на образование. Реализирайки това сътрудничество, освен практическите знания, у учениците се изградиха редица качества, толкова важни за тази възраст – прозорливост, култура, умения, многостранност.

Благодарение на това, учениците никога няма да забравят какво притежава България и ще пазят земята ни, духовните ни богатства и от там и бъдещето си.

Ученици се почувстваха значими. Усети се стил и любов към бъдещата професия, дори очарование.

Всичко това ще направи нашите ученици конкурентноспособни в реална среда по европейски стандарти и се надяваме, че теще се радват на труда си пълноценно!

Благодарим на всички за оказаната подкрепа – на МОН, РУО - Русе, община Русе, на дарителите!

 

 

Кампания "Супер фермер"

       Учениците от Професионална гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ – Образцов чифлик участват в кампания „Супер фермер“. Кампанията е организирана от Министерство на земеделието, храните и горите в партньорство с Министерство на образованието и науката. Целта е да бъде осъществена връзка между учениците и бизнеса в областта на селското стопанство. Те се срещат с успели фермери в Русенска област. Учениците посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Менторството от първо лице е добър пример и ценен опит за развитието на бъдещи земеделски производители, като целта е да останат да живеят и работят в България.

2023  ПГСС "АНГЕЛ КЪНЧЕВ" - Образцов Чифлик :: гр. Русе ::   globbers joomla templates